Titel: "Visdomsmössa"

Meddelare: Jonas Gradin  År: 1914

Socken/stad: Graninge  By/kvarter: Galantmyra

Det har varit så med mig, att jag gärna velat ha turen få höra mycket av det underjordiska och t.om. se. - Detta beror därpå, att jag är född på en söndag, och så hade jag vid födseln "visdomsmössa" på mig. ( en hinna över huvudet ). Det har varit det språket, att om man förvarar en sådan tills barnet, som rår om den, blivit fullväxt, så skall det bli en mycket klok eller "vis" person på allt sånt där fördolt. Mor gömde också min, men hon hade otur med den. Råttorna var sta och åt upp den. Och det var nog kanske det bästa. Det är inte roligt att behöva se för mycket heller.