Titel: Missfallens jordfästning.

Meddelare: Änka Katarina Lindkvist  År: 1917

Socken/stad: Arnäs  By/kvarter: Brunsnyland.

Om en kvinna förr i tiden fick missfall, var de mycket noga med att detta skulle komma i kyrkogården, såvida det var så pass utvecklat, att det hade någon människoskapnad, även om det inte var större än att det rymdes i en cigarrlåda. Man lade ned det i graven till något annat lik, så att prästen samtidigt skulle läsa över det. D.v.s han läste bara över det stora liket, och det fick räcka för bägge.

Samma uppt. även under rubrik: I. Människan. E. Döden och de döda. b. ) Lik och begravningsbruk. 2. ) Den döda kroppens behandlande.