Titel: Vid barns födelse.

Meddelare: Hustru Anna Lisa Bylin  År: 1917

Socken/stad: Anundsjö  By/kvarter: Bredbyn

Det är mellan en 35 och 40 år sedan. Jag var då med och hjälpte till, då ett barn föddes i Björk. En gammal gumma från Nordsjö var där som "jusmor". På kvällen, sedan allt var klart, gjorde vi oss i ordning allesamman att gå och lägga oss. Då hon märkte detta, sade hon: "Herre jestanes! Int tänk je fell gå å lägge je allihop. No jett fell man vära oppe å väka över båne, ällt mens de int ä döft. Je kan hitt på fo je ä byttningsbån fortar än je tro". Då ingen ville vaka över barnet, tog hon psalmboken och lade i vaggan för att därmed bevara barnet för vitra.