Titel: Dopvattnet.

Meddelare: Arrendator Axel Olof Edfors  År: 1917

Socken/stad: Frostviken  By/kvarter: Ankarvattnet

Det har gammalt varit det bruket här i socknen, då de döpt barn, att de slagit det använda dopvattet i badtråget och badat barnet i det, och sedan har de tvättat upp barnets kläder i detsamma vattnet. Då skulle barnet vara väl förvarat mot allt ont, trodde de, ty det där vattnet var ju invigt genom Guds ord. Det är just frågan, om inte en del än i dag begagnar sig av det där. Jag skulle nästan tro det.

Samma uppt. även under rubrik: IV. Kyrkan och kyrkogården. d. ) "Medel" från kyrkan och kyrkogården. 1. ) Dopvattnet, - handduk.