Titel: Förgjorda kreatur.

Meddelare: Hustru Karin Norlöv  År: 1915

Socken/stad: Nordingrå  By/kvarter: Rävsön

I Fällsvik var en som hette Steffan Sjödin. Han levde tills för en 25 år sedan. Han hade förgjort kreaturen för en av grannarna, så att de inte gick hem på sommaren. Han skulle ha tagit mull från kyrkogården och haft den under deras ladugård. Så blev han sjuk och trodde, att han skulle dö. Då sände han bud på den där grannen och började tala om,huru illa han gjort dem, men han fick inte tala till slut för gumman utan hon lade handen för munnen på honom och hade honom att tiga. Men då han inte fick uppenbara allt, blev han svagsint och ville bara springa i brunnet och dränka sig. De måste vakta honom beständigt tills han dog, och det gjorde han ej långt därefter.