Titel: Bjäran drar skit.

Meddelare: Änka Elisabet Svanholm  År: 1915

Socken/stad: Ullånger  By/kvarter: Äskja

Det var på ett ställe en fäbodstuga, som det var två rum i. I varje rum höll en bondgumma till på somrarna. Väggen mellan rummena var dålig, så att man kunde lyssna igenom dem. Så fick den ena gumman höra, att den andra höll på göra "bjäran." Då det nu kom så långt, att det skulle sägas till, vad han skulle dra, ropade hon, som inte hade något att göra med den: "Skit drar du!" Den andra hann ingenting säga, innan bjäran hade farit sina färde, och han drog skit så att det var olyckligt. Det låg rusor överallt, på golv, byttlock i mjölktråg och i sängen åt henne, som gjort honom.