Titel: Arbetshjälp

Meddelare: Födorådstagare Sven Petter Svensson  År: 1917

Socken/stad: Arnäs  By/kvarter: Västerlandsjö

I fars tid var det inte att ta till penningpungen, då man skulle ha en kornhässja uppsatt eller ett tak täckt, var det bara att skicka bud till grannarna och bestämma tid, så kom de. Synnerligast då man täckte tak, var det bra att ha mycket folk, ty man hade bara näver att täcka med, och nävertak måste läggas, då det är alldeles lugnt, eljest blåser nävret bort. Sådant arbete gjordes därför i regel på kvällarna, för då är det lugnast. Den hjälp man sålunda fick, kostade ingenting, men man var naturligen skyldig hjälpa de andra i stället, då de så påfordrade.