Titel: Byggnader

Upptecknare: P. Edholm
Meddelare: P. Edholm

Socken/stad: Bjärtrå  By/kvarter:

Dessa består af mangårdsbyggning i en våning och s.k. vind, med 3 a 4 eller flera rum, och så s.k. kallade vindskamrar och skrubbar å vinden. EN MINDRE BYGGNING som ofta begagnas till bostad för födorådstagaren, der sådan finnes, BAGAR STUGA LOGE samt STALL och FÄHUS, oftast äro dessa tre sistnämda sammanbyggda och äro i tvenne våningar, HÄRBERGE ELLER MAGASIN, VEDBOD, och somligstädes ett särskild FÅR OCH SVINHUS, oftast sammanbygd, samt någon eller några hölador, dessa dock på aflägsnaste delen af ägorna, eller å utängar.