Titel: Lucifers släkte

Meddelare: Torpare Johan Lindblom  År: 1915

Socken/stad: Häggdånger  By/kvarter: Ålhusdalen

"Lucifers släkte" var från början änglar i himmelen, men de var inte som Gud ville och därför körde han ut dem från himmelen, och det var då dådet blev en stor strid i himmelen. De där änglarna blev dömda till att vistas i bergsklyftor till domedag, och det gör de också än i dag och det är de osynlige.

Men jag har också hört det på annat sätt. Då frälsaren levde på jorden, träffade han på en kvinna, som var havande, och hon tänkte dölja detta och inte bära fram barnet ordentligt. Frälsaren sade åt henne huru det var med henne, men hon nekade. Då mente han åt henne att hon skulle få ha det där barnet osynligt, då hon så gärna ville, och så blev det början till de osynlige eller Lucifers släkte, och de finnas alldeles säkert till, för jag har själv både sett och hör dem och talat med dem mer än en gång.