Titel: I könsumgänge med vitra

Meddelare: Orgeltrampare Anders Arnström  År: 1917

Socken/stad: Arnäs  By/kvarter: Arnäsvall

Hos en bonde i Brösta, som hette Genberg, hade de för en 15 år sedan en lilldräng, som blev ansatt av en viterkvinna. Hon skulle promt ligga hos honom. Pojken låg ute i förstugan, och de hörde honom tala med henne och säga: "Nog får du ligga hos mig, men inte får du bryta sönder sängen för mig för det." Från början var inte pojken vidare glad åt detta, men då han väl fått ihop sina ordningar med henne, tog han till att tycka om henne. Pojken var bara 14 år år, så det där nattgöra blev väl för strängt för honom. Han blev "idiot" och dog inte långt därefter.