Titel: Vitra blir bränd och hämnas

Meddelare: Änka Anna Greta Dunder  År: 1917

Socken/stad: Arnäs  By/kvarter: Stenberg

Som ung tjänade jag hos Jon Pers i Brynge. De underjordiske bodde där under ladugården. Det var ett bås, där de aldrig tordes ha något kreatur. Jag visste inte om detta. En gång hade jag tvättat kläder i ladugården och slog ned en gryta hett vatten i det där båset. Men det fick jag lida för. Ena knäet svällde upp, så att det blev stort som ett barnhuvud. Vem vet, huru det gått, om inte gumman i gården förstått att "kasta ut för mig." Men då gick det om sig fort nog.- Jag hade förstås bränt de underjordiske och skämt bort för dem. Sånt inträffar än i dag. Det är bara en tre veckor sedan jag fick lov bota en, som råkat för något liknande.