Titel: Vitterkor.

Meddelare: Hemmansägare Jonas Petter Bäckman  År: 1917

I Bäsksele såg de en gång 7 vitterkor på Stormyra västom Holmsjön. Mamma talade om detta för oss barnen och hon lärde oss, att vi skulle försöka komma så nära sådana där "vitterkor", att vi slapp till kasta kniven över dem, för då fick vi behålla dem. Då vi var jätare, gick vi väl hela tiden på spänning efter vitterkor, men vi slapp se några.

Samma uppt. även under rubrik: VI. Andeväseendena. c.) "Lucias släkte" elle de underjordiske. 3. ) Man har sett de underjordiske eller deras kreatur och andra tillhörigheter.