Titel: Botemedel mot kärlek.

Meddelare: Folkskolelärare Johan Edvard. Östman  År: 1916

Socken/stad: Nätra  By/kvarter: Bjästa

Det var en pojke, som hade blivit kär i en flicka, som var långt ifrån bra. Det insåg han själv, men det var omöjligt för honom att slita sig ifrån henne. Då var det någon av hans anhöriga som for till Sällgren i Skule. Han hade sagt, att flickan gjort pojken "efter sig." Det skulle bli bra med honom igen, om de skaffade en strumpa, som flickan burit, hackade sönder en liten bit av strumpan så fint, att de kunde blanda in det i maten åt pojken, så att han fick äta upp den. Huru det gick med den kuren vet jag ej.