Uppteckning nummer LMV-M434b

Titel: Förgöring. Jorddragning

Meddelare: Levi Johansson  År: 1916

Socken/stad: Nätra  By/kvarter: Bräcke

Jag sitter hos ett par gamla gummor, som tala om ditt och datt med varandra. Det är bl.a. frågan om ett äkta par som ligger i underhandling om att skiljas. De hade varit gifta i endast fjorton dagar, då de blevo oeniga och flyttade hem till sina föräldrar. Genast tog mannen till sig en flicka, som fortfarande är hos honom. Nu är hon i grosses. Gummorna ha alldeles klart för sig, att den där flickan gjort gubben "efter sig", och det tyckes vara många, som ha samma åsikt. -Vidare är det en liten sondotter till den ena gumman, som för en tid sedan var mycket skral, men nu är hon så duktig och frisk, för de har dragit henne genom "jola".

Samma uppt. även under rubrik I. Människan. A. Barnet. f.) Sjukdomar och åkommor, 2,) Botande av barnets sjukdomar och åkommor.