Titel: Friargåvor

Meddelare: Änka Maria Kristina Westlund  År: 1917

Socken/stad: Grundsunda  By/kvarter: Nyland

Förr gammalt var det vanligt att fästmannen gjorde någon sak och gav fästmön. Min farmor hade fått en stol som det var låda i. Det var en "friarstol". Andra gjorde "friarskrin", och mycket vanligt var att de gjorde märkvärdigt utskurna rockhuvuden till friargåvor. Sedan flickan tagit emot en sådan sak av pojken, ansågs det alldeles säkert, att de skulle ha varandra. Det var den tidens förlovning. Fästmannen skulle ovillkorligen göra dessa föremål själv. Att flickan skulle ge något i stället, har jag intet minne på.