Titel: Tungt lik nergrävt på skogen.

Meddelare: Paulus Norling  År: 1915

Socken/stad: Graninge  By/kvarter: Våijen

Det är ett ställe efter vägen till Malmsjön i Lappberget, som kallas "Tuller-grava". Det namnet har sin egen historia. I min ungdom levde på Malsjön en person, som de kallade Tuller. Han lärde ha många stygga konster för sig. Så dog han en sommar, och de skulle köra fram den till kyrkogården. Det är bara skogsväg dit ut, så att de måste köra liket på släp, och det brukar nog gå bra. Men det där liket blev så onaturligt tungt. De försökte att köra med en häst först, men det gick inte. Så satte de för två, och då gick det halva vägen, men då var det alldeles stopp. De måste gräva ned liket där ute på skogen och låta det ligga tills det blev vinterföre. Då hade de sig äntligen fram till kyrkogården med det, men krångligt hade det varit. Jag minnes Tuller mycket väl. Han var bara en helt liten karl.