Titel: Pengar i likkistan

Meddelare: Hemmansägare Johan Sundström  År: 1915

Socken/stad: Nordingrå  By/kvarter: Mjällom

Här i socknarna har det förr i tiden varit vanligt, att man skulle lägga litet pengar i kistan till den döde. Det ansågs att den döde skulle behöva pengarna i en annan värld. Det har berättats att de sagt, att det kunde vara nog, att människan kom naken och utblottad i denna världen om hon inte skall behöva börja nästa liv lika fattig. Men det kapital de fick med sig var nog i regel mycket litet - endast några få ören. - En person, som sysslat med åderlåtning och därav haft en god inkomst, bestämde, att han skulle ha "snepparn" med sig i kistan, så att han skulle ha någonting att försörja sig med i det kommande livet.

Åldersuppgift saknas.