Titel: För att döda ej ska gå igen.

Meddelare: Änka Sara Persson  År: 1917

Socken/stad: Arnäs  By/kvarter: Stranne

Jag har hört sägas att de förr i tiden brukat lägga varjehanda saker i kistan till de döda, för att de inte skulle "gå igen." Somliga har fått en brännvinsflaska, andra några slantar o.s.v. Men allt sånt är bara fantasier och duger ingenting till. Nej man skall "stadfästa" de döda med Guds ord. - Det är ingen synd att hjälpa de döda, så att de får vila i frid och ligga stilla, dit de kommit.

Samma uppt. även under rubrik I. Människan. E. Döden och de döda. b.) Lik och begravningsbruk. 5.)Åtgärder för att hindra en död gå igen. I. Människan. E. Döden och de döda. Allehanda småskrock och bruk i det dagliga livet.