Titel: Salt i graven.

Meddelare: Kyrkväktare Alfred Forsberg  År: 1915

Socken/stad: Säbrå  By/kvarter: Byåker

Det var i min fars tid, som det här skulle ha inträffat. En gubbe här i socknen dog. Han hade, efter vad man trodde, hållit sig med en annans hustru. Av någon anledning blev det sak i fråga, att liket skulle obduceras, och därför fick graven stå öppen i flera dagar. Den där käringen, som skulle ha brukat ha hoplag med honom, tyckte att det där var kusligt. Hon var rädd, att han skulle komma till henne även nu. Därför fick hon en kväll sin man med sig, och de gick till kyrkogården och kastade en näve salt på kistan. Sen skulle den döde inte kunna "gå igen."