Titel: En, som skulle flyga.

Meddelare: Hemmansägare Anders Hagström  År: 1917

Socken/stad: Anundsjö  By/kvarter: Sörflärke

Kristoffer Näsström i Näs dog i förfjol. Då var han över 80 år. I sin ungdom var han med och reste en kornhässja åt en bonde i Näs. Då det var gjort, blev det ett hejdundrande supkalas till belöníng. Kristoffer blev rent vild. Slutligen klättrade han längst upp i kornhässjan och skrek: "Ja har varken vingar eller dun, men ändå skall jag flyga till Gidlunds torp". Så bredde han ut armarna och kastade sig ut i luften. Han föll förstås pladask i backen. Till all lycka var det skarp sluttning och jämn, och slät backe utför från hässjan, så att han inte tvärstoppade mot backen utan "hurra" utför. I annat fall hade han väl slagit ihjäl sig, ty hässjan var väl säkert en 14 alnar hög. Nu skadade han sig intet det minsta - underligt nog.