Titel: Att få se sin tillkommande.

Meddelare: Bondeson Ol. Svensson  År: 1918

Socken/stad: Själevad  By/kvarter: Järvberget

På julkväll sätter man sig med ett glas brännvin framför sig , och bakom detta ställer man en spegel. I denna senare får man snart se bilden av den, som man skall bli gift med. Det berättas om en flicka, som satt på detta sätt och fick se en likkista, emedan hon icke skulle bli gift. Hon blev vansinnig. - Andra säger, att man skall ha två glas, ett med brännvin och ett med vatten. Man får då se sin blivande komma ock dricka ur det ena, och därpå ser man, om man skall få en nykter eller en supig.