Titel: Ett lösöreköp 1858.

Socken/stad: Anundsjö  By/kvarter: Österfanbyn

I Österfanby byskrin förvaras följande skriftliga handling avfattad av i föreg. uppgift omskrivne länsman Sidenblad:
Härmed göres veterligt att jag Abram Bylin, med min kära hustrus råd och samtycke, till Österfanby byamän försäljer all min åbyggnad, som är uppförd på deras ägor på den så kallade svinvallen, emot en öfverenskommen köpe summa af 24 Rdr Rmt och inbegripes uti detta köp ej allenast stuga som är redan uppförd, utan äfven de byggnads materialer, som äro till ämnade för uthusen, hvarvid anmärkes äfven att med stugan följer en säng, ett väggur och en grytskåp, hvilken egendom Österfanby byamän få genast tillträda, och betalas nu vid tillträdet 12 Rdr, som jag härmed qvitterar och 12 Rd betalas den 1:sta nästkommande october.
Härmed förklara vi oss Österfanby byamän vara nöjda, för lika andelar hvardera. Anundsjö och Österfanbyn den 30 Augusti 1858.
Namnunderskrifter
Vittnen. --------------- (Avskriven d.10/7 1918 Levi Johansson)