Titel: Möter "osynlige"

Meddelare: Bonde Erik Otto Sjöberg  År: 1917

Socken/stad: Arnäs  By/kvarter: Västerlandsjö

Det var hemma i Bodum, då jag var en 12 á 13 år. Vi hade en kallkvarn, som jag fick stå för och passa. Så på en lördagskväll, då jag gick från kvarnen, mötte jag två karlar. Jag trodde, att det var ett par av bypojkarna, som skulle gå till flickor. Då de kom i bredd med mig, slog jag till en av dem på skoj. Då hoppade de till och for på andra sidan diket. Jag efter. Men då såg jag, att jag tagit fel. Det var helt främmande personer. Bäst jag står och betraktar dem, blir de utan huvuden, och så försvinner de i intet för mina ögon.- Det ser ut som det skulle finnas något, som går och spökar ibland oss.