Titel: Två viterflickor

Meddelare: Arrendator Per Erik Jakobsson  År: 1917

Socken/stad: Trehörningsjö  By/kvarter: Kantsjö

Anders Lundberg här i byn, dog i somras. Han var väl en 60 års karl. Han berättade själv detta för mig, och han sade, att det var en levande sanning. Han arbetade på Ortvikens sågverk vid Sundsvall. En lördagskväll gick han ut med en kamrat för att förlusta sig. Uppe på vägen kom det två stiliga flickor och förbi dem. "De där flickorna, ska vi gå med", sade han till kamraten, och så ropade han till flickorna: "Vänta flickor! Kom, ska ni få gå med oss!" "Ja, vänta, så kommer vi" svarade gossarna. "Skynda er då!" svarade flickorna. I detsamma försvann flickorna, och det blev bara två ljusa rökstrimmor efter dem. Han trodde fullt och fast, att det var vitra.