Titel: Strid mellan nybyggare.

Meddelare: Hemmansägare Petrus Pettersson  År: 1916

Socken/stad: Själevad  By/kvarter: Lövås

Från västra ändan av Billsjön sticker ett näs, som kallas Klövsnäs. Från östra ändan av sjön sticker udden Komnäs ut i riktning mot den förra. Enligt sägnen rådde bönderna i Komnäs by om Klövnäs i forna tider och använde det till betesland för sina kor. Men för att komma dit med dem, måste de över byn Nordanås marker. Så till slut förbjöd Nordanåsbönderna genomfart och motade helt enkelt tillbaka Komnäs kreaturen. Då byggde sig Komnäsborna en färja och fraktade korna till Klövnäs sjövägen. Men Nordanåsborna ville ha Klövnäs för sina kreatur och tog därför och förstörde färjan, och tillägnade sig näset. Detta hör nu till Nordanås, och den byn ligger i Sidensjö.