Titel: Saknas.

Meddelare: J.A. E-n.

Socken/stad: Högsjö

Översta backen av Oringen på gränsen mellan Säbrå och Högsjö och på höjdens norra sida kallas Koppelbacken. Enligt sägen bland folket i trakten, så skall ett kapell ha stått däruppe vid backens krön. Färdvägen norrifrån för dem, som skulle till Stockholm med sina varulass eller indrivna skatter, gick över denna höjd. Den var dock fruktad för rövare, som höllo till där, och ingen, som ej var nödvändigt tvungen, for däröver om natten. I Knarrberget, en bit längre norr, skall det finnas en grotta, i senare tider har dock ingen lyckats finna den.

Denna uppteckning är hämtad ur en pristävlan i Västernorrland Allehanda ?-29/1920