Titel: En vit kvinna

Meddelare: Hemmansägare Sven Olofsson  År: 1918

Socken/stad: Anundsjö  By/kvarter: Långsele

Det är väl omkring en hundra år sedan. En man härifrån byn gick till Sörflärke. I Raddbacken kom en stor kvinna gående efter honom. Hon var alldeles vitklädd och så lång, att hon lutade sig framöver honom och stirrade honom in i ögonen. Då sade han till henne: "Glis i helvete, å int ini öga på mej!" Då försvann kvinnan på nersidan vägen, men efter detta råkade karlen ut för en sån förfärlig värk, att han väl aldrig blev riktigt bra, för det var ingen naturlig kvinna, det där. Den där backen har i alla tider ansetts som ett spökställe.