Titel: Prästen och trollkarlen.

Meddelare: Födorådstagare Per Godin  År: 1915

Socken/stad: Häggdånger  By/kvarter: Lindom

I Sunne by i Hässjö sn. bodde långt tillbaka en trollkarl, som de kallade "Sun'n-gubben." Ett år strax före jul kom prästen som vanligt för att ta upp tionde. Prästen förargade härvid "Sunn-gubben," och då nu prästen kom ut på skogen på hemvägen, fick han inte hästen ur fläcken. Sunn-gubben hade trollat fast den. P.n. Måste vända och söka rätt på en trollkarl, som hjälpte honom, så att det gick och ha sig över skogen. Då p.n. nästa gång träffade Sunn-gubben sade han till honom: "Vad allt annat du gör, fader Nils Nilsson, men sätt inte fan på mig mer."