Titel: Den besatte botas.

Meddelare: Hustru Brita Margreta Vestberg  År: 1916

Socken/stad: Nätra  By/kvarter: Västansjö

Det var en präst i Nora, som hette Malmin, men det är nog mycket länge sedan han levde. Han blev en gång kallad till en gård, där en karl hade blivit vansinnig. De trodde, att han var besatt av den onde, och nu skulle prästen förstås driva ut honom. Klockaren skjutsade Malmin. Då de kom ett stycke till vägs, frågade prästen om han ville se fan. "Nej inte den här gången, svarade klockarn. Då de kom in till den sjuke, vände sig prästen liksom till någon osynlig och sade: "Jasså, du är här nu, din borstbindare!" Så tog han en syl och borrade ett hål i fönsterblyet. Genom detta hål låtsades han driva ut den onde. Huru med den saken, men karlen blev frisk.