Titel: En prästhistoria.

Meddelare: Hemmansägare Lars Petter Mikaelsson  År: 1917

Socken/stad: Arnäs  By/kvarter: Stybbersmark

Det var i en prästgård, som de var "ogavligt" snåla med maten åt tjänstefolket och värre och värre blev de. Från början fick de två strömmingar var till frukost, men sedan blev det bara en. Så en dag tog drängen strömmingen, hängde upp den i ett snöre och tog till att ge den stryk med en björkriskvast. "Varför gör du så där med strömmingen?" frågade hon. Drängen svarade: "Jo jag är sint på honom," och så barkade han på än värre. "Varför det då?" frågade frun. "Jo han har ätit upp kamraten sin den kanaljen," svarade drängen. Sedan blev det åter två strömmingar åt var och en.