Titel: "Klåva-Jessus."

Meddelare: Hemmansägare N.J. Libell  År: 1915

Socken/stad: Nordingrå  By/kvarter: Mjösjön

Det är en vidlyfting här i socknen, som ännu lever och går under öknamnet "Klåva-Jessus," emedan han brukar göra "hästklåvar" eller lokar. Han blev för några år sedan stämd för olaga brännvinsutskänkning. Då domaren frågade, om han erkände, att han sålt brännvin, svarade han:
"Håcken kan påstå na töcke om meg som ha ivre för nökterheta i älle mine däga."
Domaren:"Men ni har t.o.m. Sålt konjak."
"Klåva-Jessus : "Könjak!…Va ä dä för nanting?!"
Emellertid blev han överbevisad genom vittnen och kom på häktet i Härnösand. En dag, då det var ett förfärligt yrväder, kom direktören och inspekterade. Då "Klåva-Jessus" fick se direktören, sade han: "Je tro int, dä je bry meg om å gå ut na i dag, för dä ä töcke urvär."