Titel: Bellman på konstutställning

Meddelare: Skräddare Johan Backlund  År: 1916

Socken/stad: Själevad  By/kvarter: Överstböle

Bellman kom på en konstutställning, där de hade en massa statyer i naturlig storlek och med alla ordningar, som finnes på en människokropp. Då for fan i Bellman. Han klädde av sig alldeles spritt naken och ställde sig på en pall som en annan bildstod. Om en stund kom där en ensam dam och hon fann ett alldeles särskilt behag i just den där statyn. Hon tyckte väl, att den var rent märkvärdigt naturlig. Länge och väl stod hon där och beundrade konstverket och synnerligast en liten ting. Till slut petade hon med fingret mot den där mekaniten, men då sa statyn: "Låt bli den där, för dä är min!"
Hon blev inte gammal där, fröken.