Titel: Kortrubrik saknas

Meddelare: Skräddare Johan Backlund  År: 1916

Socken/stad: Själevad  By/kvarter: Överstböle

Hovet skulle ha ett stort slädparti en dag och Bellman skulle förstås vara med. Nödvändigt ville han köra en häst, för han tyckte om att hålla i tömmarna och regulera hästar. Hovprästen hade rysligt ont i magen den där dagen, varför han beklagade sig för Bellman. Han visste inte huru det skulle gå för honom att följa med på slädpartiet. "Nog ska vi väl kunna klara upp den saken," tyckte B., "jag vet om ett medel , som är alldeles ypperligt mot magplågor." Det medlet ville prästen prompt ha. Bellman gav honom ett par skedar engelskt salt, och då blev det ju sju resor värre än förut. Bellamn körde för prästen och han ställde så, att de blev sist i raden. Då de åkt ett litet stycke, började prästen jämra sig överljutt och ville att Bellman skulle stanna, så att han fick stiga av och gå på sidan om vägen ett tag, men det påstod Bellman inte gick för sig. De fick lov hålla ihop med dem, som var före. Men han visste råd. Prästen skulle knäppa ned byxorna och hänga ändan bak över släden. Detta skulle gå fint. Ja, prästen hade intet annat att välja på såvida han inte ville göra i byxorna. Då prästen väl kommit i ordning, smällde Bellman på hästen och körde förbi alla de andra under det att det stod som ett rep ur präststackarn. Han var rakt omöjlig Bellman.