Uppteckning nummer LMV-R709

Titel: En mycket sviniös historia

Meddelare: Hemmansägare Lars Petter Mikaelsson  År: 1917

Socken/stad: Arnäs  By/kvarter: Stybbersmark

Det var en flicka, som hade en fästman, som mor hennes inte ville ha till måg. Då nu lördagskvällen kom, sade hon till flickan, att hon inte fick låta pojken ligga hos sig, ifall han kom. Pojken kom, och flickan talade om för honom, vad mor hade sagt, och mente att det var nog ingen annan råd än han måste ge sig iväg, fast inte var då hon mycket nöjd med detta. Då tog pojken till humöret och sade: Får jag inte ligga hos dej i natt, så skiter jag i dej å mor din å alltihopa." Flickan blev utom sig och gick till mor sin och talade om, vad pojken sagt. "Sa han dä!" tyckte hon, "jasså, sa han dä! - "Ja, du får väl ligga hos honom i natt, men du skall ta på dig min särk, för den är lång, å så tar du bakvåden och drar fram den mellan benen och biter i den, så är det ingen fara." Flickan tänkte göra precis som modern ville, men nu hade käringen råkat till att skita på bakvåden, så jäntan kunde inte bita i den. I stället drog hon upp nederkanten på framvåden och bet i den. På morgonen såg jäntan så ovanligt nyter och glad ut. "Gick dä bra?" "Jaa, då!" sa jäntan, "men du hade skitit på bakvåden, så att jag måste bita i framvåden och dä gick så bra." Det stod inte på lång tid, förrän de fick lov hålla bröllop åt jäntan och den pojken och det blev ett riktigt långbröllop ändå, men sen var det käringen, som aktade sig för att skita på särkvåden, för hon hade en dotter till som var ogift.