Uppteckning nummer LMV-R462

Titel: En sviniös historia

Meddelare: O. Sällgren  År: 1916

Socken/stad: Själevad  By/kvarter: Lövsjö

Det var en gång en person, som kom mycket sent på en gästgivaregård en kväll. Där var så mycket folk, att han inte kunde få enskilt rum utan måste dela rum med en, som kommit förut. Denne hade redan lagt sig. Gick så den här snart och lade sig. Frampå natten vaknade han och var skitnödig, men det var så ohyggligt kallt, att han inte vågade sig till att gå ut - ja, det var så pass kallt, att de måste ligga med byxorna på. Nu hade han märkt att den förstkomne var ytterst hårdsövd, och därför vågade han sig på att knäppa upp byxorna på honom och skita innanför dem, varpå han knäppte igen dem. På morgonen var den här siste uppe i mycket god tid och pallrade sig iväg, medan den andre sov.
Då pigan på morgonen kom upp på rummet med kaffe, satt där en karl på golvet med ett kol och räknade av alla krafter. Hela golvet var fullt av siffror. "Vad i Jesse namn tar ni er till, människa!" utropade pigan. Han svarade: "Ja, jag sitter och håller på räkna ut, huru det kan gå till att jag skitit i byxorna men inte i kalsongerna, men dä är lögn i helvete, att dä vill stämma för mig." Där satt han och räknade och räknade ända tills han blev tokig, för han var inte karl till att finna rätta lösningen.