Titel: Mot influensa

Upptecknare: J. Christiansson

Socken/stad: Själevad  By/kvarter: Hörnett

Mot influensa
Märken till influensa:
Förkylning, såsom snufva, heshet, luftrörskatarr, svalgkatarr, med slemuppkastningar, smärtor i hufvudet, pannan, ömhet kring ögonen, smärtor i ryggen och lemmarna, feber och kraftlöshet.
Hvad skall nu göras?
Så snart du märker dessa symptomen är det influensa: Då sticker du fötterna i vatten så hett du kan tåla ända upp till knäna, samtidigt drickes varmt vatten tills man börjar svettas. Nu tager man fötterna ur vattnet torkar dem väl och går till sängs, insveper fötterna i uppvärmt ylle, nedpackar varma flaskor i sängen håller sig i sängen tills all symptom är försvunnet hvilket i regel gäller påföljande dag.

J. Christiansson kommer från Hörnett