Titel: Den döda o hennes käpp

Meddelare: F.d. hemmansägare Olof Starrin  År: 1915

Socken/stad: Stigsjö  By/kvarter: Hanaberg

Jag vet inte om det är sanning, men det har då uppgivits vara så. I Säbrå hade de i en gård tagit till sig en fattiggumma och gav henne mat tills hon dog. Hon bodde i en kammare för sig själv. Sedan hon var död blev det oknytt i kammaren. De hörde den döda fara där och rusta jämt. Då tog de och sökte grundligt där, om hon skulle hava gömt undan någon sak, som hon nu gick efter. De hittade ingenting annat än hennes käpp, som fallit bak sängen. Då den kommit tillrätta blev där lugnt efter den dagen.