Titel: Gengångare i Nätra prästgård

Meddelare: Änka Märta Brita Persson  År: 1916

Socken/stad: Nätra  By/kvarter: Bräcke

Det är så pass att jag minnes gamla Meander i Skulnäs. Han var skräddare och gick omkring i socknen och sydde. Han talade om, att i hans ungdom spökade det här i Nätra prästgård. Det var en gammal präst, som gick igen. En gång var Meander där och arbetade och låg förstås i prästgården. En natt fick han se den där gamle prästen, då han gick igen. Meander tilltalade honom och frågade, vad han ville. Då hade han talat om, att han gömt pengar på ett ställe och inte talat om detta innan han dog. Nu fick han ingen ro i graven för detta. Men sedan han fått uppendaga detta, syntes han aldrig mera till i prästgården.