Uppteckning nummer LMV-M569b

Titel: En som går igen

Meddelare: Orgeltrampare Anders Arnström  År: 1917

Socken/stad: Arnäs  By/kvarter: Arnäsvall

Det var en fattiggubbe här på Vallen, som hette Karl Biberg. Han dog för c:a 60 år tillbaka. De hade mycken möda för att han "gick igen." Det var flera som hade mött honom vid likhuset och hans hustru var ofta utsatt för honom. Vad han gick efter är inte gott att förstå. Ingen skatt kunde han gärna ha gömd, ty han var som sagt fattig, men han hade varit en mycket svår drinkare och han dog ute på marken med en brännvinsbutelj vid sidan. Det var någon, som en gång hade varnat honom för att dricka så mycket, men han hade bara vänt det i gyckel och sagt: "Kära ge mej en sup med mej, då jag far för sista gången!" (är död). Kanske det var för de orden, han inte fick ro i graven.

Samma uppteckningsnummer som på En Gengångare. Unr.569.