Titel: Den mördade visar sin grav

Meddelare: Hemmansägare Jonas Petter Bäckman  År: 1917

En främling kom på ett ställe och lånade hus över natten. Frampå natten fick han se en person vara inne i rummet. Han trodde, att det var en tjuv, och rusade upp. Den andre sprang ut och främlingen efter. Ett stycke från stugan vände sig den förföljde om, stampade med foten i marken och - försvann som en dimma. Då det blev dag, grävde de i jorden på det stället och hittade skelettet av en människa.

Samma uppt. även under rubrik: VII. Sagor och sägner. B. Sägner. 4. ) Om "jättehögar" och jordgömda skatter - gruvor.