Titel: Präst som går igen

Meddelare: Hustru Anna Lisa Bylund  År: 1917

Socken/stad: Anundsjö  By/kvarter: Bredbyn

Komminister Ahlberg dog i början av mitt minne. Det berättas, att han "gick igen" efter döden. Slutligen dristade sig en av pigorna i gården att fråga honom, vad han gick efter. Då hade han talat om, att det i den och den boken vid bakpärmen låg ett guldkors. Detta skulle hon ta och lämna till Karolina Selling. De hittade mycket riktigt korset och lämnade det åt Karolina, och sedan gick pastor Ahlberg ej mera igen. Att han fått tag på korset hade gått så till, att Karolina lämnat in det hos en guldsmed i stan för att få det lagat. Pastorn hade löst ut det åt henne men ej haft tillfälle lämna henne det, innan han dog. De har i alla tider klagat, att det varit oroligt där i komministergården, men kanske att det blivit bättre nu, sedan de flyttat i nya byggningen.