Titel: En gengångare

Meddelare: Skräddare Nils Erik Ritzèn  År: 1918

Socken/stad: Ådals-liden  By/kvarter: Åsmon

I tredje led tillbaka var det en bonde här i byn, som gick igen sedan han var död. Flera stycken mötte honom. En hade haft honom i sällskap ett långt stycke. Då de kom mitt för kyrkogården, gick den döde in där och kom ej tillbaka. I sitt hem for han och rustade mycket med en huggstubbe. Då den där aldrig fick vara i fred, tog de den i vedboden och högg sönder den för att bränna upp den. Den visade sig vara urhålkad och innehöll rätt mycket pengar. Gubben hade i livet gömt dessa och ej talat om det, innan han dog. Därför fick han ej ro i graven. Sedan dess visade han sig ej mera.