Titel: En, som "gick igen"

Meddelare: O. Hennström  År: 1917

Socken/stad: Björna  By/kvarter: Hemling

"Gammel - Hedlund" i Björna var en stor processmakare, och därför fick han "gå igen", sedan han var död. En främmande person låg en gång uppe i ett rum på vinden där i gården. På natten fick han se en karl komma in, öppna en kista och ta till att rota i papper, som fanns i denna. Det var Hedlund, som ordnade med sina gamla tingshandlingar. Mannen kännde honom icke utan trodde, att det var någon obehörig, varför han gick ned och talade om det. En son till den döde gick ut och fick se fadern stå ute på bron. Han hade väl drivit någon mycket orättfärdig sak, eftersom han inte kunde få ro i graven. Det är väl så där bortåt en 30 år sedan dess.