Titel: Skrik och barnlik

Meddelare: Hustru Anna Lisa Bylund  År: 1917

Socken/stad: Anundsjö  By/kvarter: Bredbyn

Det är så oherrans länge sedan, att ingen nu levande vet, när det var. Det är bara som en saga. I en gård i Sörböle "grinde" det ideligen i ett av rummen, utan att där var någon. Slutligen hade de dit prästen. Man kunde inte höra så noga, varifrån ljudet kom. Därför gick prästen och knackade överallt i väggarna och golvet och frågade, om det var där eller där. Så kom han till sist till en fläck på golvet, där gråten tystnade. De bröt upp golvet där och hittade lämningarna av ett barnlik. Sedan hördes ej det där grinet till mera.