Titel: Ett tungt lik

Meddelare: Hemmansägare Per Ullberg  År: 1916

Socken/stad: Vibyggerå  By/kvarter: Utanskog

Det är kanske hundra år sedan. Då levde här i Docksta en gästgivare, som hette Selander, och han var ändå far till "alnackmakaren" S. Då han skulle köras till graven, höll två hästar inte på rå med honom, fast inte var han tyngre än en vanlig människa. De drog så att de blev alldeles "sjublöta" av svett. Och sen var det alldeles omöjligt få graven full med jord. Det var ett öppet hål, som mullen rann ned genom. Allt detta skulle förstås bero på att S. inte levat rättskaffens och redligen. Så har sagan varit.