Meddelare: Nils Petter Sundman  År: 1914

Socken/stad: Tynderö  By/kvarter: Sörkrånge

Det hände sedan jag var så pass karl, att jag gick på Bruket (Åvike) d.v.s. för en 67 år sedan. Mamma var på ett bröllop i Åkerö, Tynderö och lagade mat. Gästerna tyckte sig få för lite brännvin och ställde därför till med allehanda ofog. De kastade stenar in genom köksföntret, och då brudparet "satt ovanför bordet", kom en gubbe flygande in genom fönstret på dem. - På den tiden var det att ställa om så att gästerna på bröllop fick vräka i sig brännvin medan de bara ville och orkade. De låg också stupfulla överallt tidigt på söndagseftermiddagen.

Ur Hammarstedtska arkivet. Bröllop V.