Titel: Döden orsak till oknytt

Meddelare: Änka Ingrid Margreta Lögdberg  År: 1914

Socken/stad: Graninge  By/kvarter: Graningebruk

Det är väl omkring en hundra år sedan. Det var gumman Berg, som talade om det för mig, och det hade skett i hennes ungdom, och hon var mycket gammal. Det var folk ifrån Voijen, som var härpå körrgåln och grävde för ett lik, då fick de upp ett skelett. Det tog drängen på spaden och tog till att "vidskepplas" med det, så hade han väl tagit med sig någon benbit, för det blev efter den dagen "oknytt" där i gården. Matmodern förstod, varpå det berodde, och tvingade drängen bära tillbaka benbiten. Sen blev det lungt.