Uppteckning nummer NM-KHA0280

Titel: Botemedel

Meddelare: C.J. Eriksson  År: 1908

Socken/stad: Torp  By/kvarter: Finsta

Som ung hade jag en sängkamrat, som höll sig med de där blåsmakarne. En gång vill han, att jag skulle bli med honom på norra sidan till Fränsta. Jaha, jag följde honom, och det bar in på kyrkogården. Vad han gjorde där, vet jag ej, men han höll till borta vid en ny grav en stund. Han tog väl spikar, dödmull och kanske någon bit av ett gravkors.

Då vi gick därifrån, kom det en stor, svart hund efter oss, men inte var det en naturlig hund. Det fick kalla kårar efter ryggen på mig, men så vände sig kamraten om, om då blev vi fri det där otrevliga sällskapet.