Uppteckning nummer NM-KHA21491

Upptecknare: Louise Hagberg
Meddelare: Kyrkvaktare Axel Andersson  År: 1917

Socken/stad: Torp  By/kvarter: Fränsta

Det man tar på kyrkogården måste man gå tillbaka med på kyrkogården. Dom har burit ben i fickorna förr som de skulle trolla med. Gubben Friberg (?) hade många gånger varit på kyrkogården och plockat. Och spikar ur kistor har dom än i dag för att få bort väggohyra, slår dom i väggarna. Lägga vägglös i en trasa och kastar i grafven. På sommaren ser jag det tätt och ofta.

Så lägger dom det i kistan, då skall det försvinna om de ha smugglat dit det oförmärkt, lägger dem i ett kuvert och smugglar in det.

Ur Hammarstedtska arkivet. Botemedel I. Ben från kyrkogården.