Meddelare: Johan Sund  År: 1908

Socken/stad: Torp  By/kvarter: Vallsta

Jag brukar bota tandvärk på ett bra simpelt sätt, men hjälpa brukar det göra. Jo, jag har pinnar av nio olika slags lövträd. Du kan ställa så, att du har sådana på lager. Låt den, som har tandvärk, peta i tanden med en av var sort. Så kan du ha en strut till hands, som han får kasta dem i. Gå du så och borra ett hål på norra sidan av en al och stoppa in struten med pinna och plugga till hålet väl, så garanterar jag, att värken upphör. Men kommer någon och hugger ned trädet, så får den tandvärken i stället.

Ur Hammarstedtska arkivet. Sjukdomar VI. Tandvärk.